Het seizoen zit er bijna op.
Op maandag 13 mei speelden onze clubteams hun laatste wedstrijden, waardoor er voor onze interne competitie maar zeven partijen gespeeld werden.

Het tweede team werd deze avond definitief kampioen, dankzij mooie overwinningen van Gijs Hager en Arnold Meijster en een degelijke remise van Arend van der Burgh. Dit is een hartelijke felicitatie waard!

Het eerste team had een zwaar seizoen, maar wist door een gelijkspel de laatste plek nog net te ontlopen en ook dat kan voelen als een overwinning. Het maakte in ieder geval het retourtje naar DAC in Delfzijl de moeite waard. Dus ook zij gefeliciteerd met hun vierde plaats. (Dat klinkt toch beter dan 'voorlaatste' nietwaar.)

Zoals bij elke sportclub zijn er bij ons naast een flinke groep sterke spelers ook leden die gewoon wekelijks naar de speelavond komen voor een gezellig, spannend maar tegelijk ook ontspannend potje schaak. Zij doen niet mee voor de prijzen omdat ze nou eenmaal minder sterk zijn dan degenen die het bovenste deel van de ranglijst bevolken, maar zij staan wel in die lijst en zijn meestal toch nog wel fanatiek genoeg om te proberen om op hun eigen niveau zichzelf te verbeteren. Zij hebben zo hun eigen doelen. Net voor het einde van het seizoen nog even een plaatsje stijgen zou bijvoorbeeld wel leuk zijn en daarvoor was op deze avond voor een aantal de gelegenheid.
Het was deze maandag zo warm in de zaal dat er links en rechts kledingstukken werden uitgedaan (alles in het nette!) om het door hitte, angst en inspanning zwetende lichaam af te koelen. Zelfs de glazen voor de drankjes waren op een gegeven moment op.

Dit was er qua schaken te beleven in ronde 28. Wim Johannes wist in zijn partij tegen Cees Hageman verrassend een stuk voor te komen, maar uiteindelijk lukte het Cees toch nog om te winnen. Jan Willem van der Kouwe en Arnout Wegerif wonnen hun partijen overtuigend en Frans van Doorn en Coos Boerma besloten na een mooie partij om elkaar een half punt te gunnen.
In de overige partijen wonnen Raoul Suurmeijer, Frans Huisman en Menno Keizer hun partijen van respectievelijk Tom Visser, Henk van Bemmel en Frits Bosman.

Na afloop ging eenieder afgekoeld dan wel nog steeds verhit naar huis.
Op naar de 29-ste, tevens laatste, speelronde van het seizoen 2023-2024 en na de zomer is er voor iedereen weer een schone lei beschikbaar.

Coos Boerma