Nadat vorige week de topwedstrijd tussen Ruurd Kunnen en Gijs Hager in remise eindigde en Ruurd daarmee aan kop bleef namen beiden deze week geen gas terug. Ruurd versloeg Jan van Spijker door een kleine verzwakking in de pionstelling van Jan op de korrel te nemen. Hij wist zo de 7e rij binnen te dringen met zijn zware stukken en toen was er geen houden meer aan. Gijs wist Johan Zwanepol te verslaan in een aantal manoeuvres met de lichte stukken. Met nog drie ronden te  gaan zal het van de weerstand van de overige leden afhangen of de koplopers nog punten laten liggen. Pieter Doller zag de afstand tot de koplopers groter worden door een remise tegen Jeppe Teensma. Theo Wolthekker, als altijd getrouw aan zijn offensieve aard, wist met vlot spel zijn torens tegen Tom Vissers koningsstelling op een lijn te krijgen en die moest opgeven omdat hij zijn verdedigers niet tijdig van de ander kant van het bord kon verplaatsen. Er werden in totaal 14 partijen gespeeld en lager op de ranglijst werden soms taaie partijen gespeeld.  Jan Pezij wist voorzitter Arend van der Burgh eerst een stuk af te pakken en daarna te verslaan. En Harry Endema, die na enige jaren weer op ons nest is teruggekeerd zette Cees Hageman zwaar onder druk. Eerst offerde hij een toren voor een loper en wist daarmee, geholpen door een koppel paarden en de dame een zware aanval te beginnen maar die sloeg uiteindelijk niet door. Piekerend hoe hij nog met een briljante zet de aanval kon afmaken, vergat hij op zijn klok te letten en verloor hij de partij. Hans Hetharia en Jan Willem van der Kouwen besloten tot een remise 'omdat ze deze partij zo al eens eerder tegen elkaar gespeeld hadden'.