In de interne competitie is alles nog onbeslist. Het blijft spannend. Het treffen tussen de nummers 1 en 2, Ruurd Kunnen en Gijs Hager leverde geen winnaar op. Het was voor beide spelers voorzichtigheid troef. Met de witte stukken speelde Ruurd een solide Engelse opening. Hij kwam in de loop van de partij iets beter te staan. Echt interressant werd het pas op de 27e zet toen Gijs zijn dame op een verkeerd veld zette. Ruurd had toen de keuze tussen een koningsaanval of het veiliger afruilen van de stukken. Hij koos voor het laatste met remise als resultaat.

De spanning wie de nummer 1 nog van de eerste plaats kan verdrijven, blijft. Met nog drie ronden te spelen is alles nog mogelijk.

Pieter Doller maakte geen gebruik van het gelijke spel van de koplopers. Ook hij kwam tegen Tom Visser niet verder dan remise en staat nog altijd derde.

De langste partij van de avond was die tussen Jeppe Teensma en Johan Zwanepol. Maar liefst 73 zetten. Na 45 zetten was de stelling volledig in evenwicht maar mogelijk sloeg de vermoeidheid toe.

Jeppe taste in het eindspel een paar keer lelijk mis. Hij verloor 2 pionnen. Johan speelde het verder zeer bekwaam uit en won.

Verder heb ik weinig meegekregen van het verloop van de andere partijen. Arnout Wegerif speelde met de witte stukken een sterke partij tegen mij. Ik moest alle zeilen bij zetten om niet koppie onder te gaan. Dat lukte na een interessante siciliaanse partij. We besloten na een boeiend gevecht tot remise.