Ronde 9 ving aan met maar liefst 14 partijen en dat had nog meer kunnen zijn als 3 man van het tweede team niet afwezig waren met oog op de eerste externe wedstrijd van het seizoen tegen Middelstum2 deze week. Alleen Ale Bakker spaarde zijn krachten niet, hij zit duidelijk in een flow en deze avond wist hij Theo Wolthekker aan zijn zegekar te binden. Theo’s commentaar was dat hij nu eenmaal risicovol speelt en dat het dus ook mis kan gaan.  Op vrij dramatische wijze ging het ook mis met Henk van Bemmel die duidelijk voordeel wist te bereiken tegen Jan Pezij maar pardoes een loper weggaf en daarmee de partij. Jan van Spijker probeerde met wit tegen Jeppe Teensma een variant uit van het Siciliaans die geïnspireerd was door een partij die onlangs door Nick Maatman in zijn column in het DvhN werd gerecenseerd. Na een logisch lijkend aantal zetten kon Jan een simpele pionwinst binnenhalen. Uiteindelijke resteerde een toreneindspel waarin door een onnauwkeurigheid van Jeppe in een remise-achtige stelling nog een pion sneuvelde waarna een onafwendbare pionnenopmars kon worden ingezet. 

Aan de top van de ranglijst waren er geen remises. Lieuwe Boskma had zich voorbereid op een partij tegen koploper Ruurd Kunnen maar die speelde niet deze ronde. Dat leidde er toe dat Pieter Doller de koppositie kon overnemen door zijn winst op Tom Visser. Lieuwe speelde met zwart tegen Johan Zwanepol en die moest opgeven toen Lieuwe na een lange partij met zijn zware stukken de witte Koningsstelling wist binnen te dringen. Ongeveer tezelfdertijd kwam Teije Smedinga tegen Frans Huisman in een stelling die remiseachtig leek kennelijk zo onder druk dat hij een volle toren weggaf in een paardvork, wat toch wel een domper genoemd kan worden als je een hele avond de kieren dicht hebt weten te houden. 

 

EN DAN NOG EVEN DIT: Nogmaals mijn oproep aan alle leden: we zoeken nog ‘stukkieschrijvers’ die eens per 4 of 5 weken een bijdrage als hierboven willen schrijven. Je mag het bij mij inleveren per email, whatsapp of desnoods per postduif, ik zorg er dan voor dat het op de website komt. 

Dus hoe meer mensen af en toe een bijdrage willen leveren, des te minder vaak je het hoeft te doen. Meld je daarom aan in grote getale !

Jan van Spijker