Verrassende uitslagen!

Er zijn inmiddels 4 ronden gespeeld in de interne competitie van Schaakclub Roden en er zijn enkele opvallende uitslagen te melden.

Zo won Arend van der Burgh in de 2e ronde met de zwarte stukken van Jeppe Teensma en wist Arend in de derde ronde met goed spel een verdiende remise te maken tegen Pieter Doller, de clubkampioen van vorig seizoen. Dit leverde Arend, als speler van de B-poule, een verrassende tweede plek op in het klassement. Helaas kon hij deze hoge klassering afgelopen maandag niet continueren. Hij verloor van Ruurd Kunnen die de zwarte stukken al snel in in goede positie wist te manoeuvreren. Met een vijfde plaats doet Arend als B speler nog altijd goede zaken in deze competitie.

Bob van Maanen is op dit moment de best scorende speler van de C-poule. Hij speelde in de derde ronde remise tegen Henk Hamelink en leverde in de vierde ronde een knappe prestatie door Kees Duisterwinkel te verslaan. Dit brengt Bob op een 15e plaats.

In de hoogste poule is van alles mogelijk. De kampioen van vorig jaar, Pieter Doller, kwam in de eerste ronde vlot op winst tegen ons jeugdlid Tobias Stienstra. Pieter mocht echter van geluk spreken toen die in de tweede ronde met zwart tegen Lieuwe Boskma kon profiteren van een black out van Lieuwe. In de derde ronde trof Pieter een in vorm zijnde Arend van der Burgh op zijn pad en mocht blij zijn met remise. Een overwinning in de vierde ronde tegen Jan Duisterwinkel stond borg voor een eerste plaats in de rangschikking na 4 ronden.

Na vele jaren is het gelukt drie jeugdspelers aan de senioren competitie mee te laten doen. Dit verdient een compliment voor de gemotiveerde jeugdleiders die maandagavond al voor half zeven present zijn om zo'n 14 jeugdleden de geheimen van het schaakspel te laten ontdekken.,Dit heeft als resultaat dat Tobias Stienstra van de drie gespeelde partijen er twee gewonnen heeft, respectievelijk van Jannie Russchen en zijn vroegere leermeester Henk Kouwenberg. Tobias staat daarmee in de middenmoot van de ranglijst op een 19e plek.

Iedere week kunnen we zo'n 26 spelers op maandagavond begroeten. Dit is een hoge opkomst voor een club met 43 leden. De gezellige sfeer is zeker een factor die daar een belangrijke rol in speelt.

Kortom, we hebben weer een goede start gemaakt en er staan ons dit seizoen nog heel wat verrassingen te wachten. Dit maakt de interne competitie juist zo interessant.