Schaakclub Roden weer actief!

 De zomer loopt ten einde al zou je het vandaag, donderdag 7 september met 28 graden, niet zeggen.

De kinderen beginnen weer aan een nieuw schooljaar en de verenigingen starten een nieuw seizoen. Maar voor het zover is kunnen we ons presenteren op de “Wat Een Kunst” markt van afgelopen zaterdagmiddag 2 september. Wat een feest en wat een geweldige start voor een nieuw schaakseizoen met enkele nieuwe leden dankzij “Wat Een Kunst”.

 Maandagavond 4 september melden zich 11 jeugdleden waaronder 4 nieuwe leden. Ze maken voor het eerst gebruik van een ander geschikt lokaal in de “Scheepstra school”.

Even na half acht staan 23 senior leden te popelen om hun eerste partij van dit seizoen te spelen.

Na een enthousiast welkomstwoord van onze voorzitter Arend van der Burgh waarin hij Wim Johannes als nieuw lid van harte welkom heet, gaan we, na een rustige schaakloze zomer, vol strijdlust aan de slag.   Van de 11 partijen eindigen er maar liefst 10 in een beslissing.

Alleen Jan Duisterwinkel en Cees Hageman komen na 2,5 uur ploeteren remise overeen na een ingewikkelde laveer partij. Opmerkelijk is dat Jan Willem van der Kouwe met de zwarte stukken zich heel lang goed verweert tegen het aanvallende spel van Lieuwe Boskma en dat Gijs Hager tegen Teije Smedinga in een betere stelling van het winst pad afraakt en mat niet meer kan verhinderen.

 Het voelt weer als vanouds, de bewegende stukken, de zucht na een verkeerde zet, de: “Ik had dat moeten spelen” tijdens de analyse en de nazit aan de bar. Gecombineerd met de subtropische temperatuur ondergaat Schaakclub Roden voor mij een tijdelijke metamorfose in:

“Het Schaakparadijs Roden”.