Met dit seizoen nog drie ronden te gaan, hebben de nummers 1 en 2 van de ranglijst geen steken laten vallen, al moesten ze daar tot het einde van de avond wel een stevig gevecht voor leveren. Koploper Pieter Doller versloeg Henk van Bemmel en runner-up Tom Visser bleek te sterk voor zijn opponent Menno Keizer. Overigens waren deze uitslagen op grond van de rating van deze spelers (d.w.z. hun speelsterkte uitgedrukt in een getal) niet echt verrassend. Doordat de sterkste spelers dit seizoen ofwel al twee keer tegen elkaar gespeeld hebben ofwel afwezig waren, ontlopen ze elkaar een beetje aan het einde van de competitie. Grote verschuivingen zijn daarom de komende drie weken niet meer te verwachten. De verrassing van dit seizoen, Bernard Bos, heeft zich door een overwinning op Teije Smedinga - ten koste van de afwezige Lieuwe Boskma - op de derde plaats van de ranglijst genesteld. Een knappe prestatie! Teije blijft nog wel de C-groep aanvoeren, zij het dat Gijs Hager en Arnout Wegerif hem dicht op de hielen zitten.
Coos Boerma was deze avond als eerste klaar door jeugdspeler Lars van der Baan te verslaan. Het is voor Lars nog even wennen om in de seniorencompetitie spelen, zij het met een aangepast speeltempo. De broederstrijd tussen Jan en Kees Duisterwinkel werd in het voordeel van eerstgenoemde beslist. Arnold Meijster moest zijn meerdere erkennen in Theo Wolthekker, al liet zich dat in de opening niet zo aanzien. Theo’s koningsstelling lag helemaal open, maar Arnold wist daarvan onvoldoende te profiteren.
Vermeldenswaard is dat de afgelopen drie ronden van de interne competitie slechts één partij in een gelijkspel eindigde. Dit keer deelden Frans van Doorn en Arnout Wegerif het punt. Als laatste werd de strijd beslist tussen de routiniers Johan Zwanepol en Jeppe Teensma. In een gelijkstaand eindspel met dame en twee lichte stukken gaf Jeppe in wederzijdse tijdnood een pion weg die met schaak genomen kon worden. Jeppe raakte daardoor in een matnet verstrikt en kon het vege lijf alleen redden door zijn dame te offeren. Dat liet hij zich niet meer bewijzen.