Er zijn maar weinig schaakverenigingen in Noord-Nederland die zich kunnen verheugen in zo’n grote opkomst in hun interne competitie. Dat was ook weer in de 17e ronde het geval.
Jan Duisterwinkel en Jeppe Teensma kwamen al vroeg in de avond remise overeen. Jeppe moest nog bijkomen van zijn deelname aan het Tata Steel Chess amateurtoernooi in Wijk aan Zee, alwaar hij 4½ punten uit 9 wedstrijden wist te scoren. Ook onze nieuwe adspirant-wedstrijdleider Bernard Bos en Arnold Meijster besloten tot een vreedzaam slot, evenals Jan Willem van der Kouwe en Bob van Maanen. Bernard staat nog steeds op kop in de B-groep.
Menno Keizer, Frans van Doorn, Jan Pezy en Piet van Dam boekten met wit een overwinning tegen respectievelijk Arnout Wegerif, Kees Duisterwinkel, Cees Hageman en Jannie Russchen. Arnout handhaaft ondanks zijn verlies zijn mooie eerste plaats in de C-groep en Piet kon door zijn winst op Jannie aan haar de rode lantaarn overgeven. Jan van Spijker, Theo Wolthekker, Ale Bakker, Teije Smedinga en Gijs Hager wisten met de zwarte stukken te winnen van respectievelijk Mark Hoogendijk, Arend van der Burgh, Coos Boerma, Henk Hamelink en Dirkjan Korenhof.

Zoals meestal duren de partijen in de top van de A-groep het langst. Pieter Doller deed goede zaken door Johan Zwanepol te verslaan en Ward Romeijnders deed hetzelfde tegen Raoul Suurmeijer. Op het bord van Pieter en Johan stonden bijna nog dezelfde stukken als waarmee ze waren begonnen. De stelling was erg onoverzichtelijk. Wellicht was dit de reden dat Johan in lichte tijdnood een stuk weggaf en daarmee de partij. De spannendste partij was ongetwijfeld die van Raoul tegen Ward. Ward had al zijn zware stukken en een paard op de verzwakte koningsstelling van Raoul gericht. Kwaliteitswinst was daardoor in ieder geval verzekerd, maar door knap rekenwerk dreef Ward Raoul met vaste hand in een matnet.
Tom Visser en Lieuwe Boskma stonden in hun eindspelen een pion voor tegen respectievelijk Henk van Bemmel en Richard Matulessy. Net te weinig om te kunnen winnen. Tom en Henk bereikten hun remise door zetherhaling en Lieuwe kon tegen Richard ook geen winstweg meer vinden. Desondanks bleef de top 3 ongewijzigd. Pieter staat eerste, Tom tweede en Lieuwe derde.

2023 01 31 Clubavond

Met 10 borden is de hoofdzaal van Het Trefpunt vol. Aan de andere 6 borden wordt in andere ruimtes gespeeld.