Lieuwe Boskma heeft een grote stap gezet naar de tweede plaats in de competitie. Johan Zwanepol werd het slachtoffer van zijn dadendrang en lijkt met nog twee ronden te gaan veroordeeld tot de derde plaats. Volgende week staat Lieuwe de confrontatie met Tom Visser te wachten, maar die partij heeft geen invloed meer op de einduitslag. De vierde plaats wordt bezet door Dick Dalmolen. De voormalige clubkampioen heeft een goed seizoen. In deze ronde snoepte hij een pionneneindspel af van Henk van Bemmel, ook geen kleintje op dit gebied.
In de B-groep is Jan van Spijker toch nog dicht in de buurt van Arend van der Burgh gekomen. Hij versloeg Menno Keizer met overmacht in de koningsaanval. Arend liet zich tegen Mark Hoogendijk in op het riskante Steinitzgambiet van het Koningsindisch, maar moest zich tevredenstellen met remise. Ook de kansen van Jeppe Teensma zijn na remise tegen Jan Duisterwinkel nog niet helemaal verkeken.
De meest verrassende uitslag kwam op naam van Bob van Maanen. Tegen Jan Pezij kwam hij met nadeel uit de opening, maar in het vervolg van de partij kon hij profiteren van onzorgvuldigheden van Jan. De eerste plaats van Jan in de C-groep lijkt ondanks deze misstap niet meer in gevaar.