De club heeft de competitie weer opgepakt. Het door Jan van Spijker zo glorieus gewonnen rapidkampioenschap en de Tweede Paasdag hadden een lange onderbreking veroorzaakt. De een vindt dat prettig omdat hij of zij dan even de zinnen kan verzetten, de ander had liever doorgespeeld om de spanningboog in stand te houden. Een rustperiode kun je ook gebruiken om een eindsprint voor te bereiden, bijvoorbeeld door de laatste nieuwtjes in een scherpe openingsvariant te bestuderen. Lieuwe Boskma bracht in de 22e ronde tegen Jan Pezij het Boedapester Gambiet op het bord. Dat is een variant uit de oude doos, maar o, zo gevaarlijk voor wie de finesses niet kent. Jan was echter op de hoogte en wist de gevaren te bezweren. Er volgde een lange partij waarin Lieuwe in het eindspel toch nog wist te winnen. Hierdoor handhaafde hij zich op de tweede plaats. Zonder te spelen behield Tom Visser zijn vrijwel onoverbrugbare voorsprong. Johan Zwanepol versloeg de altijd gevaarlijke Theo Wolthekker, maar liep niet in op Lieuwe.
Dit seizoen wordt het 60-jarig jubileum gevierd en op 14 mei is er een feestje. De goede stemming werd nog beter doordat de club twee nieuwe gezichten mocht verwelkomen. Gijs Hager is in het begin van deze eeuw al eens jeugdkampioen geweest en Raoul Suurmeijer speelt in Haren. Raoul leek tegen Dick Dalmolen op remise af te stevenen, maar trapte toch nog in een valletje. Gijs liet tegen Frits Bosman zien dat hij het schaken niet is verleerd. De twee nieuwkomers komen te laat om zich nog te kunnen mengen in de strijd om de prijzen. Die gaat in de B-groep tussen Arend van der Burgh en Jeppe Teensma. Arend kwam tegen Henk van Bemmel met de schrik vrij en speelde remise. Daardoor liep hij iets uit op Jeppe die afwezig was. De C-groep wordt nog steeds aangevoerd door Jan Pezij, hoewel zijn voorsprong op zijn naaste achtervolger, Jan Willem van der Kouwe, kleiner is geworden.
Er zijn nog vier of vijf ronden te gaan. Wat zou het mooi zijn als de beslissingen vallen in directe confrontaties tussen de kanshebbers. Dus Tom tegen Lieuwe, Lieuwe tegen Johan, Arend tegen Jeppe en Jan tegen Jan Willem. Maar de computer maakt de indeling en die maalt niet om spanning en romantiek ….