Het verhaal begint eentonig te worden. Tom Visser heeft in de 19e ronde van de competitie zijn voorsprong vergroot. Hij is niet te stoppen. Johan Zwanepol hield lang stand, maar moest toch het hoofd buigen nadat hij fout reageerde op een mooie eindspelcombinatie van de koploper. De strijd om de tweede en derde plaats blijft spannend. Lieuwe Boskma staat tweede, maar kon niet volop profiteren van de nederlaag van Johan. Jeppe Teensma hield hem met zijn lijfvariant gemakkelijk op remise. Jeppe bleef in de B-groep in het spoor van Arend van der Burgh. Deze speelde een korte remisepartij tegen Arnold Meijster waardoor hij iets uitliep op de afwezige Jan van Spijker. Misschien zit er nog een verrassing in het vat. Menno Keizer is na enkele weken van afwezigheid bezig met een sterke opmars. Hij versloeg Kees Duisterwinkel en verkleinde zodoende zijn achterstand op de leiders in de B-groep.
Het is al weken lang duidelijk dat Jan Pezij de C-groep gaat winnen. Ook in het algemeen klassement doet hij het goed. Dat heeft echter tot gevolg dat hij relatief sterke tegenstanders heeft. In de 19e ronde moest hij het opnemen tegen A-speler Henk van Bemmel. Nadat Jan een vergiftigde pion had verorberd, kreeg Henk een onweerstaanbare, winnende aanval. Voor Jan kon deze verliespartij geen kwaad. Henk is ondertussen naar de vijfde plaats op de ranglijst geslopen.
Hoe belangrijk ook, de strijd om het eremetaal is niet het enige dat telt. Soms worden mijlpalen bereikt die het net zo waard zijn te worden vermeld. Zo’n mijlpaal is de eerste winstpartij van Henk Hamelink. Jannie Russchen was het slachtoffer. Vermeldenswaard is ook dat Theo Wolthekker weer achter het bord heeft plaatsgenomen. Hij was het schaken nog niet verleerd en won overtuigend van Derk Holman.