Tom Visser heeft zijn voorsprong in de kampioenscompetitie verder uitgebreid. Hij won vrij gemakkelijk van Menno Keizer die teveel kleine foutjes maakte. Er zijn nog acht ronden te gaan en Tom krijgt zijn naaste belagers nog als tegenstanders. Het kan nog spannend worden.
Spannend is in elk geval de strijd tussen Lieuwe Boskma en Johan Zwanepol om de tweede plaats. Aan het eind van de avond bleek het verschil tot minder dan één punt te zijn teruggebracht. Beiden speelden een partij die lange tijd gelijk op ging, maar terwijl Henk van Bemmel tegen Lieuwe het evenwicht tot het eind toe kon vasthouden, zag Mark Hogendijk tegen Johan in tijdnood stukverlies over het hoofd en verloor de partij.
Ook de strijd om de eerste plaats in de B-groep bleef spannend. Het verschil tussen Arend van der Burgh en Jan van Spijker is niet groot en beiden kwamen niet verder dan remise. Arend toonde zich na afloop opgelucht, want zijn tegenstander Ale Bakker had de hele partij door een groot ruimtevoordeel gehad. Jan moest het opnemen tegen Jeppe Teensma. Na afloop bleken ze alle twee tevreden te zijn met de puntendeling. Jan omdat het verschil met Van der Burgh gelijk was gebleven, Jeppe omdat zijn achterstand op het leidende duo nog steeds overbrugbaar is.
Jan Pezij leidt met grote voorsprong de C-groep en door zijn winst op Teije Smedinga heeft hij zijn positie versterkt. Ook in het algemeen klassement, waar hij zesde staat, doet hij het uitstekend. Interessant is wie er tweede wordt in de C-groep. Good old Derk Holman versloeg Jannie Russchen en neemt deze positie nu in.