Sinds de gedwongen winterstop worden er in de interne competitie elke week 9 partijen gespeeld en ronde 15 was daarop geen uitzondering. Daarmee zitten we op ongeveer 2/3 van wat voor de pandemie gebruikelijk was. Niet gek, maar hopelijk keren we spoedig terug op ons oude niveau.

Ronde 15 kende een aantal interessante paringen. Ale Bakker en Lieuwe Boskma speelden een onderonsje van Friese ingenieurs. Ale hield het lang vol, maar wist uiteindelijk niet te voorkomen dat Lieuwes b-pion kon promoveren. Arnold Meijster en Johan Zwanepol betwistten het duel der wiskundigen. Arnold bereikte een stelling met een pluspion, maar kon dat voordeel niet verzilveren: remise. En dan was er de broedertwist tussen Jan en Kees Duisterwinkel. Meestal wint Jan van zijn broer, maar dit keer trok Kees aan het langste eind.

Jeppe Teensma en Tom Visser speelden een lange en wisselvallige partij. Tom probeerde het met een koningsaanval, maar toen die niet doorsloeg kwam hij met een doorbraak op de damevleugel. Die aanpak lukte wonderwel, waarna Jeppes toren niet opgewassen bleek tegen Toms loper en paard. Jan Pezij won van Cees Hageman. Het moet wel gek lopen als hij ooit nog van de eerste plaats bij de C-spelers verdrongen wordt. De andere winnaars van de avond waren Menno Keizer, Teije Smedinga en Bob van Maanen. Derk Holman en Jan Willem van der Kouwe deelden het punt.