Afdrukken

Het is Jan van Spijker niet gelukt zijn leidende positie te behouden. In de zesde ronde moest hij het onderspit delven tegen Tom Visser, die nu de klassementsaanvoerder is. Tom is momenteel in topvorm. Hij speelt een zeer degelijk soort schaak waarin gezond verstand en gewone, goede, sterke zetten het winnen van avontuur en spektakel. Het is een open vraag wie hem dit seizoen naar de kroon kan steken. Lieuwe Boskma, de laatste clubkampioen vòòr de coronacrisis, zal dat waarschijnlijk niet zijn. Tegen Dick Dalmolen beging hij een fatale blunder die hem de partij kostte. Op de ranglijst neemt hij de 17e plaats in en staat het laagst van alle A-spelers. Ook Ruurd Kunnen kan geen potten breken. Hij verloor voor de derde keer op rij, ditmaal van Johan Zwanepol. Net als Lieuwe blunderde hij in remisestand, maar het was wel een leerzame blunder.

Zwart Zwanepol Kunnenlaatste zet was 45…Ke4-d5. Wit maakte het af met de krachtzet 46. Tb5† en zwart gaf op. Als hij de toren slaat promoveert de pion. Na 45…Kd3 was het remise geweest.

 

 

 

 

De krachtsverhoudingen lijken op de kop te zijn gezet. Jan Pezij zette weer een puike prestatie neer door remise te spelen tegen Henk van Bemmel. Met Jan van Spijker en Jan Pezij worden de 2e en 3e plaats bezet door spelers uit de B- en C-groep. Ook Menno Keizer doet het met een zesde plaats opmerkelijk goed.