Langzaamaan komt het schaakleven in Roden weer op gang, maar iedereen vraagt zich af hoe lang dit seizoen zal worden. In de derde ronde waren zeven borden bezet en mocht er zelfs een nieuw aspirant-lid worden begroet. Met veertien spelers is de maximum groepsgrootte nog niet bereikt, de anderhalve meter wordt meestal goed in acht genomen, de spatschermen tussen de spelers werken naar behoren, er is ventilatie en geen publiek. Schaakclub Roden heeft zijn zaakjes goed geregeld en er is op dit moment voor de diverse bestuurders eigenlijk geen reden om de zaak stil te leggen.
Of het in andere plaatsen ook zo veilig schaken is, is niet zeker. De meeste spelers hebben hun twijfels en willen dit seizoen geen externe wedstrijden spelen. Het bestuur heeft daarom besloten alle teams uit de Noordelijke schaakcompetitie terug te trekken.
In de onderlinge competitie won Ale Bakker van Theo Wolthekker en rukte daardoor op naar de derde plaats. Ruurd Kunnen behield de koppositie door een remise tegen Tom Visser. Jeppe Teensma heeft zich hersteld van zijn verliespartij in de eerste ronde. Dit keer versloeg hij Jan Duisterwinkel.