Nadat het eerste thuis tegen Sissa met 1-7 ten onder ging, waarbij ik op het derde mocht invallen, speelden Arnold en ik afgelopen vrijdag al onze uitwedstrijd vooruit tegen Sissa 3. Omdat de Sissanen hun speellocatie in het Denksportcentrum slechts afhuren op de wedstrijdavond zelf, kwam mijn verzoek enigszins ongelegen. Waarop ik aanbood om de wedstrijd aan twee borden bij mij thuis op de 20e verdieping in de Tasmantoren te spelen, niet meer dan 500 meter van het DSC Jannes van der Wal gelegen. 

Aan de locatie heeft het niet gelegen dat we beiden onze match verloren. Ikzelf liep al snel continu achter de feiten aan omdat ik niet goed thuis ben in de variant van de Siciliaan die mijn tegenstander Writser Cleveringa op het bord zette. (Hij had de maandag ervoor aan bord 8 tegen Tom Visser als enige een punt aan Roden 1 moeten afstaan. ) Uiteindelijk wist ik het materieel nog gelijk te houden maar met maar liefst 2 dubbelpionnen duurde het niet lang voor de zwarte koning als een echte Pacman alles zou opsnoepen. Tijd om op te geven. 

Arnold had ( blijkt uit de analyse) een stelling bereikt waarin hij zelfs een tweede pion zou kunnen vóórkomen maar maakte een foute berekening en verloor tot zijn ontzetting zelfs zijn pluspion. In een complexe stelling met dame, toren en twee paarden elk, leek Arnold er goed uit te komen totdat een briljante paardzet van zwart een niet te vermijden verlies inluidde. Jammer, want zoals gezegd had er meer in gezeten.

Het is aan overige 4 van ons team om de stand weer recht trekken, dus zet hem op!