Na de 6e ronde staat, zonder zelf te spelen, Tom Visser nog steeds op kop in de interne competitie. Lieuwe Boskma won in een razend spannende partij, waarbij de tijnood een grote rol speelde, van Ruurd Kunnen. Ruurd dacht de aanval van Lieuwe te neutraliseren en minimaal remise te kunnen maken, maar niets was minder waar. Lieuwe stond beter, ontweek een truukje en gaf zijn voordeel niet meer uit handen. Hij staat nu tweede, terwijl Ruurd naar de achtste plaats is afgezakt.
Johan Zwanepol heeft de weg omhoog weer gevonden en won met wit overtuigend van Dick Dalmolen. Hij bezet nu de zevende plaats, vlak achter Arnold Meijster.
De partij van Theo Wolthekker tegen Mark Hoogendijk had een verrassend slot. De meeste stukken van Theo waren te vinden op de helft van zijn tegenstander en de beslissende combinatie leek in de lucht te hangen. Mark trok de partij echter met een goed berekende counter naar zich toe. Arnold Meijster blijft de best geplaatste B-speler. Jan Pezij volgde Frans van Doorn op als leider van de C-groep met een 13e plaats. Jan won met zwart van Arnout Wegerif terwijl Frans na een lange gelijk opgaande partij het uiteindelijk niet kon bolwerken tegen een zeer solide spelende Jeppe Teensma. Arend van der Burgh kon zijn tweede winstpunt bijschrijven na een overtuigende zege op Bob van Maanen.