Ward Romeijnders heeft overtuigend het clubkampioenschap van schaakclub Roden op zijn naam geschreven. In de slotronde won hij de beslissende partij van Ger Battjes. Gert had aan remise genoeg om zijn titel in bezit te houden en koos voor de degelijke Caro Kan-verdediging. Ward kreeg echter al gauw aanvalskansen en van de degelijkheid van de zwarte verdediging bleek in deze partij weinig. De koningsstelling van Gert werd opengebroken en nog voor de veertigste zet was het pleit beslist.

Het kampioenschap van Ward is zeer verdiend. Hij heeft dit seizoen weinig kunnen spelen, maar als hij speelde, ging het erg goed. Uit 12 partijen heeft hij 11 punten gehaald, een ongehoord hoge score van 92%. Op de derde plaats is Lieuwe Boskma geëindigd na winst op Mark Hogendijk. Ruurd Kunnen en Johan Zwanepol vochten beiden voor de overwinning in de laatste partij van het seizoen. In een tijdnoodduel wisselden de kansen, maar trok Ruurd aan het langste eind. Door deze overwinning eindigde hij als vierde in de eindrangschikking, vlak voor Tom Visser.
Er stonden nog twee promotie-degradatiewedstrijden op het programma. Menno Keizer stelde zijn plaats in de A-groep veilig door Jan van Spijker te verslaan. De partij tussen Jan Duisterwinkel en Henk Kouwenwerg is uitgesteld.
Arend van der Burgh kon het met zwart niet bolwerken tegen Henk van Bemmel. Laatst genoemde profiteerde van een lek in de verdediging van van der Burgh die toen totaal werd overspeeld. Voordat hij tegen Jeppe Teensma moest aantreden had Arnold Meijster alvast de stelling op het bord gezet die ontstaat na de eerste 5 zetten van de door hun altijd gespeelde “Roel van Duijn” opening. Remise, zoals een omstander al voorspelde, was het resultaat.
De twee nieuwkomers van dit seizoen: DirkJan Korenhof en Arjen van der Zee kwamen na een partij waarin de kansen regelmatig keerden, remise overeen. Janny Russchen kon een openingsvoordeeltje na goed spel niet verzilveren. Helaas liet ze in het verloop van de partij enige steken vallen waar Derk Holman slim van profiteerde. Cees Hageman drukte met goed strategisch spel zijn tegenstrever Jan Willem van der Kouwe in de verdediging en na een lang strategisch gevecht kon Cees de winst binnenslepen. Jan Willem kwam als belangstellende even een kijkje nemen bij ons op de club om na 25 jaar weer eens een schaakpartij te spelen.
Wat de overige partijen betreft was het duidelijk dat er niets meer op het spel stond. Er werd vrolijk geëxperimenteerd waarbij met name de partij tussen Frans van Doorn en Arnout Wegerif moet worden genoemd. Het verschil tussen blunders en offers was nauwelijks waarneembaar. Aangezien Frans meer stukken had verzameld dan Arnout mocht hij deze partij winnen. Rest nog te vermelden dat Jan Pezij met degelijk spel Bob van Maanen versloeg en Jan Duisterwinkel een wat wisselvallig seizoen mooi afrondde met winst op Frits Bosman.