In de 19e ronde van de interne competitie heeft Ward Romeijnders zijn voorsprong uitgebreid door een overwinning op Jan van Spijker. Van het achtervolgende drietal versloeg Tom Visser Theo Wolthekker en speelden Ger Battjes en Lieuwe Boskma remise. Ruurd Kunnen blijft vijfde na remise tegen Johan Zwanepol, terwijl Dick Dalmolen de zesde plaats van Henk van Bemmel overnam door hem in het onderlinge treffen te verslaan.
In deze ronde is de clubhiërarchie hersteld. De eerste negen plaatsen op de ranglijst worden ingenomen door A-spelers. Alleen Arnold Meijster blijft met een vijftiende plaats nog iets achter, maar hij heeft gewonnen van Jan Duisterwinkel en zit in de lift. Menno Keizer klom naar plaats negen door winst op Arend van der Burgh.
Theo en Jan voeren al vele ronden lang strijd om de eerste plaats bij de B-spelers. Beiden verloren in deze ronde, waardoor Jeppe Teensma dichterbij kon komen. Hij versloeg Cees Hageman. Ondanks zijn verlies tegen Menno blijft Arend de hoogst geklasseerde C-speler. Henk Kouwenberg heeft de laatste drie ronden echter een goede serie neergezet en heeft hem inmiddels in het vizier.
In de NOSBO-competitie heeft Roden 2 geen potten kunnen breken tegen het tweede team van Het Kasteel uit Coevorden. Ale Bakker won en Theo Wolthekker, Jan van Spijker en Arend van der Burgh speelden remise. Het team staat nu op de laatste plaats, maar in nog niet kansloos. Het krijgt in de laatste twee ronden de andere degradatiekandidaten als tegenstanders.