In de 16e ronde van de interne competitie behield Ward Romeijnders de leiding. Zelf speelde hij niet, maar hij werd geholpen door nummer twee, Ger Battjes, die tegen Ruurd Kunnen niet verder kwam dan remise. Ger was na een passief gespeelde opening zwaar onder druk komen te staan, maar toen Ruurd zijn aanval niet energiek genoeg voortzette, bewees Ger dat hij de kunst van het verdedigen goed onder de knie heeft. Met het oog op de klok en nog een beetje duizelig van de voorgaande spannende gebeurtenissen besloten de spelers tot remise, hoewel Ger in de eindstelling enige winstkansen had. Ger blijft dus tweede, gevolgd door Tom Visser en Lieuwe Boskma. Met Ward vormen zijn een kopgroep, die een behoorlijke voorsprong op de rest heeft genomen. Maar het seizoen is nog maar op de helft en de afstand te overbruggen!
Jan van Spijker had een mindere periode. Eerst las hij in De Krant dat Jeppe Teensma en niet hij zo knap remise had gespeeld tegen ESG 1. Een foutje van de verslaggevers. Natuurlijk boden zij hun nederige excuses aan, maar dat hielp niet echt. Jan raakte tegen Tom in een moeilijke stelling de weg kwijt en verloor. Lieuwe won van Arend van der Burgh. Hij bracht een gewaagd stukoffer dat Arend weigerde. Helaas, want achteraf bleek dat hij met gelijkwaardig tegenspel het stuk had kunnen incasseren. Lieuwe profiteerde daarna handig van een paar mindere zetten van zijn tegenstander.
De spectaculairste partij van de avond kwam, niet voor het eerst, van Theo Wolthekker. Hij sierde de ronde op met een fraaie winst tegen Johan Zwanepol. In de analyse achteraf wond Theo er geen doekjes om; de opening van zijn tegenstander deugde niet. Nu staat de opening die Johan speelde (en die wij niet verklappen, omdat onze tegenstanders in de NOSBO deze website ook lezen) als zeer degelijk bekend. Maar ja, als winnaar heeft Theo het meeste recht van spreken. Met deze uitslag klom hij als hoogst geplaatste B-speler op naar de zesde plaats in het klassement. Arend bleef ondanks zijn verlies tegen Lieuwe de best geklasseerde C-speler en staat 12e.
Arnold Meijster heeft de weg omhoog weer gevonden. Vanuit de opening overmeesterde hij Henk Kouwenberg en wist een zeer originele matstelling op het bord te toveren die hij keurig uitmaakte. Jannie Russchen kon haar goede resultaat van vorige week niet voortzetten. Al vroeg in de opening verspeelde ze tegen Frans van Doorn onnodig een paard. De geweldige aanval die ze vervolgens op zwarts koningsstelling los liet, sloeg niet door en Frans kon haar dame veroveren en won de partij. Jan Duisterwinkel, die vorige week in de externe competitie zo geweldig op dreef was, moest nu zijn meerdere erkennen in Henk van Bemmel die handig profiteerde toen Jan zijn dame in de penning zette. Ab Colly en Kees Duisterwinkel speelden een zeer ingewikkelde partij en besloten na veel rekenwerk tot remise.