Na de twaalfde ronde heeft Tom Visser de koppositie weer overgenomen. Dit ging bepaald niet vanzelf. Na een zwaar gevecht tegen Jeppe Teensma kreeg Tom een eindspel met twee pionnen meer op het bord. Dat was voor Jeppe teveel, zeker toen hij zijn toren verspeelde. Een punt voor Tom en doordat Lieuwe Boskma verloor ook weer de eerste plaats. Maar het verschil met de nummers 2, 3 en 4, Ward Romeijnders, Ger Battjes en Lieuwe , is zeer gering zodat er eigenlijk sprake is van vier spelers aan kop.
Tja, Lieuwe zakte van plaats 1 naar plaats 4. Daar was Ruurd Kunnen voor verantwoordelijk. Het was Lieuwes avond niet. Hij speelde wat ongeïnspireerd en in het vroege middenspel maakte hij een paar positionele fouten waar Ruurd doortastend op reageerde. Na een vernietigend schijnoffer op de 22e zet hield Lieuwe het voor gezien. Ger Battjes kent een sterke periode. Hij won tegen Johan Zwanepol in de opening een pion. De partij ging daarna gelijk op, maar toen het eindspel aanbrak, had Ger nog steeds dat ene pionnetje meer. Op leerzame wijze zette hij het kleinood om in winst. Een knappe prestatie.
Theo Wolthekker kreeg met de zwarte stukken alle gelegenheid zich tegen Dick Dalmolen uit te leven in zijn favoriete tactische manoeuvres. Dick is de laatste tijd niet erg op dreef, werd compleet overspeeld en verloor het ene stuk na het andere. Theo staat nu achtste en is Jan van Spijker zeer dicht genaderd als beste B-speler. Arend van der Burgh had na een scherp gespeelde partij tegen Henk Kouwenberg niets te klagen. In een doldrieste stelling die beide spelers kansen bood, miste Henk met wit een eenvoudige verdedigingszet (pion f2-f3) wat meteen tot verlies leidde. Arend stijgt weer tot grote hoogte en is nu als beste C-speler geland op de tiende plaats. Arnout Wegerif en Bob van Maanen speelden een zeer ingewikkelde en spectaculaire partij vol tactische wendingen waarbij een vrijpion van eerst genoemde de doorslag leek te geven. Bob had echter een splijtende aanval waar Arnout niet goed op reageerde. Winst dus voor Bob. Arnold Meijster won vanuit de opening van Jannie Russchen, Frits Bosman speelde rustig zijn kansen afwachtend tegen Jan Pezij. Op het goede moment sloeg Frits toe en won. Leen van der Heiden wist na enkele tactische wendingen met de witte stukken Ab Colly te verslaan. Een leuke interne competitie dit seizoen met vele verrassende uitslagen. Wie wordt er kampioen? Daar valt nu nog niets over te zeggen.