In een spectaculaire finale is Tom Visser in de elfde ronde zijn leiderspositie kwijtgeraakt. Tegen Ger Battjes kwam een razend ingewikkeld middenspel op het bord. Ger had de pionnenmuur voor de koning van Tom gesloopt en bestookte de onbeschermde monarch met zware stukken en een loper. Tom verdedigde zich zo goed hij kon, maar had daarvoor veel tijd nodig. De aanval van Ger leek door te slaan, totdat hij plotseling een toren vergat te dekken. Een vreselijke blunder. Als Tom het stuk zou slaan, stond  hij gewonnen, afgezien van zijn tijdnood. In vliegende tijdnood zag Tom het niet, tot ontsteltenis van de vele watertandende toeschouwers. Zij hadden het allemaal wel gezien. Na deze misgreep was het pleit snel beslecht. Tom zakt naar de derde plaats en Ger is de kopgroep nu dicht genaderd. Lieuwe Boskma is de nieuwe lijstaanvoerder na een leuke tactische overwinning op Theo Wolthekker, die als het ware met eigen wapens werd verslagen. Ward Romeijnders staat tweede. Vanuit een superieur begrip van de Svesjnikov-verdediging overspeelde hij met wit Johan Zwanepol.
Bij de B-spelers heeft Jeppe Teensma de eerste plaats stevig in handen genomen door te winnen van Jan Duisterwinkel. Arend van der Burgh is de hoogst geplaatste C-speler. Hij versloeg Kees Duisterwinkel in een strakke partij.
De hamvraag in deze elfde ronde was of Tom Visser of Arnold Meijster de schlemiel van de avond was. Arnold stond tegen Bob van Maanen zeer goed, misschien zelfs gewonnen, tot het moment dat hij met zijn dame een toren sloeg waarvan hij ten onrechte dacht dat deze niet gedekt was. Kreten van afschuw gingen door de zaal toen Bob Arnolds dame van het bord sloeg. Nog was zijn stelling niet verloren, maar Arnold was zo van slag dat hij kansloos ten onder ging.
Leen van der Heiden heeft dit seizoen nog maar vier partijen gespeeld. In deze ronde haalde hij zijn eerste winstpartij tegen Jannie Russchen. Jan Pezij heeft na enkele jaren afwezigheid het schaken weer opgepakt en Ab Colly moest ondervinden dat hij de kunst nog niet is verleerd. Ook cluboudste Derk Holman blijft een speler om rekening mee te houden. Hij won van Frits Bosman.