De eerste tien roden van de interne competitie zitten erop en hoewel er nog twintig ronden te gaan zijn en er dus nog van alles kan gebeuren, hebben drie spelers een significante voorsprong genomen. Tom Visser staat op de eerste plaats. Tegen Johan Zwanepol kreeg hij na de opening groot ruimtevoordeel waardoor Johans paarden bijna geen bewegingsvrijheid meer hadden. Tom bereidde zorgvuldig een doorbraak voor en toen deze kwam, was het pleit snel beslecht. Kort achter Tom neemt Lieuwe Boskma de tweede plaats in na een gedegen overwinning op Menno Keizer. Ward Romeijnders is derde. Zijn partij tegen Henk van Bemmel werd remise. De achtervolgers worden aangevoerd door Ger Battjes die op fraaie wijze Dick Dalmolen verschalkte.
Theo Wolthekker is de hoogst geplaatste B-speler, vlak voor Jan van Spijker en Jeppe Teensma. Zelf kwam Theo niet in actie, terwijl zijn rivalen tegen elkaar remise speelden. Jan Duisterwinkel kwam iets dichterbij door een goede remise tegen Ruurd Kunnen. In de C-groep deed Henk Kouwenberg goede zaken door Ale Bakker te verslaan. Hierdoor ging hij de afwezige Arend van der Burgh nipt voorbij. Kees Duisterwinkel volgt op korte achterstand dankzij een overwinning op Arnout Wegerif.
In de NOSBO-competitie heeft Roden 2 een stevige nederlaag geleden tegen het tweede van Haren-Oostermoer. De debutant in de eerste klasse ging met 6½-1½ ten onder. Remises werden behaald door Theo Wolthekker, Jan van Spijker en Jeppe Teensma.