Het zag er somber uit voor het eerste team van Schaakclub Roden tegen het op papier zwakkere Bedum. Maar Bedum speelde thuis en dat gaf vooral de spelers aan de borden 1 t/m 5 vleugels.  Die scoorden maar liefst 4 punten dus alles hing af van onze spelers op de borden 6 t/m 8. Met een 4-1 achterstand moesten Johan Zwanepol, Dick Dalmolen en Henk van Bemmel alle drie hun partijen winnen om nog een gelijk spel uit het vuur te slepen. En wonder boven wonder dat lukte zodat Roden met een zwaar bevochten gelijk spel weer huiswaarts kon.

In de interne competitie ging de aandacht vooral uit naar de partij tussen Lieuwe Boskma en Ger Battjes. Laatst genoemde wist met zwart een openingsvoordeel niet te verzilveren en nam genoegen met remise.

De leukste partij van de avond was die tussen Leen van der Heiden en Jannie Russchen. Met aanvallend spel wist Jannie haar derde overwinning in dit seizoen te boeken.

Arnold Meijster durfde een veel belovende variant met een paardoffer tegen Frans van Doorn niet aan. Al snel werden de meeste stukken afgeruild en wist Frans een klein voordeel te behalen in het eindspel. Dit was echter niet voldoende voor de winst en al snel werd tot remise besloten.

Arend van der Burgh bood Johan Zwanepol de hele avond goed partij. Uiteindelijk maakte Johan goed gebruik van zijn sterke loperpaar en wist zo de partij te winnen.

Kees Duisterwinkel zette tegen Frits Bosman een sterke aanval op en wist met de witte stukken dit op bekwame wijze af te ronden toen Bosman onder grote druk een fout maakte. Kees was zeer in zijn nopjes met deze partij. Als neutrale toeschouwer vind ik dat deze partij, mits Frits hiermee instemt, een bijzondere plek verdient in de volgende Roder Loper met natuurlijk een neutrale analyse van beide heren.