“Ik geef het op” klinkt het door de bijna lege speelzaal. Lieuwe kijkt nog even naar zijn uitzichtloze positie, twee pionnen minder en nog 12 seconden op de klok. Weg eerste plaats. Wel moet worden gezegd dat Tom met wit een degelijke partij speelde en een positie opbouwde waar Lieuwe niet zo goed raad mee wist.

Henk Kouwenberg leverde een verrassende prestatie door met de witte stukken na een moeilijk eindspel tegen Johan Zwanepol remise te spelen. Henk hield de rug recht toen hij met een pion minder een paardeneindspel moest spelen en veroverde een verdiend half punt. Maar neem nu Arend, die blijft verrassen. Nu was Jan Duisterwinkel de klos van Arend's scherpe blik op het schaakspel. De degradatie naar de C klasse heeft Arend goed gedaan; hij staat nu op de vierde plaats.

Na een lange en slopende partij moest Cees Hageman, die taai verzet bood, toch zijn meerdere erkennen in Ruurd Kunnen die met zijn 15e plaats op de ranglijst wel een puntje kan gebruiken. Jan Pezij maakte na een aantal jaren zijn comeback bij Schaakclub Roden met een overtuigende overwinning op Bob van Maanen. Arnold, vorig seizoen zo goed op dreef, liet na een correct gespeelde opening de winst tegen Frits Bosman glippen en moest genoegen nemen met remise. Tot overmaat van ramp kreeg Arnold ook nog te horen dat de sleutel van de drankkast zoek was. Gelukkig bleek aan het eind van de avond er nog wat bier te zijn ontdekt in de koelkast achter de bar.

Theo verdedigde zich zorgvuldig tegen een aanvallend spelende Arnout Wegerif. Met de zwarte stukken wist Theo een tegenaanval op te zetten en de partij in zijn voordeel te beslissen. Jannie had besloten nu eens de eerste partij van haar tegenstander te winnen, in dit geval van Albert. Jannie speelt het liefst zoveel mogelijk partijen op een avond en begon er een gewoonte van te maken de tweede of derde partij winnend af te sluiten nadat ze de eerste, dus voor de competitie geldige partij, had verloren. Ook voor haar helaas geen lekker glaasje port zoals haar in het begin van de avond was toegezegd als ze zou winnen.

Mark Hoogendijk verschalkte al in een vroeg stadium Leen van der Heide door een stuk te winnen. Ondanks dat Mark zijn stelling ook daarna niet zo prettig vond wist hij zijn stukken beter te positioneren en de partij in stijl te winnen. Kees Duisterwinkel was tevreden met een remise tegen Ab Colly. Je weet het maar nooit bij Ab. Hij heeft soms van die spectaculaire uitschieters.

De onderlinge verschillen zijn klein dus de vraag is: “Wie zal er na de volgende ronde de ranglijst aanvoeren?” Misschien Arend van der Burgh wel. 

Menno Keizer speelde voor externe competitie zijn partij aan bord 1 tegen Bert Janmaat vooruit. Helaas moest hij, spelend met de zwarte stukken, na enige verkeerde taxaties in Bert zijn meerdere erkennen.