Voor het vierde jaar in successie organiseerde schaakclub Roden zaterdag 13 mei haar Ot & Sien toernooi voor alle schaakliefhebbers in onze regio. Trefpunt Scheepstra blijkt nog steeds een schitterende locatie voor dit schaakspektakel te zijn: de gastvrouwen en -heren van PromensCare hebben het begrip “goed gastheerschap“ hoog in hun vaandel. Met een overheerlijke lunch met soep, broodjes en salades legden zij alle schakers in de watten, zodat alle aandacht en concentratie naar het schaakspel kon uitgaan.

In dit gezellig, kleinschalige en laagdrempelige toernooi wordt er om de eer gestreden. De kampioen mag zich een jaar lang officieus kampioen van Noordenveld noemen. Traditioneel worden er bij winst van het evenement geen beker- of geldprijzen uitgereikt, maar de winnaar mag een echt kunstwerkje in ontvangst nemen. Dit schitterende kunstwerk bleek dit jaar een pastel-krijttekening te zijn ontworpen door Arnout Wegerif uit Steenbergen, waarbij de Ot & Sien figuurtjes acteerden op het schaakbord.otensien2017winnaar

Daarna werden er door zesendertig schakers zeven ronden geschaakt. Van de jeugdspelers viel Jaël Wierenga op door zijn mooie spel en hij deed daarmee goede zaken. In dit schaakgeweld wist Jaël de elfde plaats te bemachtigen. Pas voor de laatste ronde was het schakersgilde uitgedund tot vijf kampioenskandidaten. Van die vijf wisten Otto Rubingh en Arjan Dwarshuis beiden ook hun laatste partij te winnen. Daarmee waren zij zeven ronden ongeslagen. Otto liet een half punt minder liggen en werd met 6½ uit 7 voor de tweede keer kampioen van Noordenveld. Beste Rodenaar werd Ward Romeijnders met 4½ uit 7. Al met al een zeer geslaagde schaakevenement dat volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen.

De eindstand: 1. Otto Rubingh (SISSA) 2. Arjan Dwarshuis (Assen) 3. Eric Jan Walinga (SISSA) 4. Ramon Middeljans (Lewenborg) en Edwin Zuiderweg (Staunton).

Zie ook het fotoalbum op deze site.