Op het Schaakfestival in Groningen (voorheen het Harmonietoernooi) boekten de zeven deelnemende spelers van de SC Roden wisselend succes.

In het 9-rondige toernooi van de B-groep was de 28ste plaats van Johan Scharft wat teleurstellend. Hij begon goed met 4 uit 6, maar in de laatste drie partijen behaalde Johan slechts een punt. Het totaal van 5 pnt uit 9 partijen was beneden zijn (rating)stand, met als gevolg dat zijn toernooirating 137 punten lager uitkwam dan zijn bestaande rating.

Menno Keizer kwam door een zege in de slotronde toch nog op 3,5 pnt., maar verloor toch enkele tientallen ratingpunten.

Majid Hashemy haalde in totaal 3 pnt., maar won hiermee toch 89 ratingpunten.

In de vijfrondige minigroepen was Richard Matulessy goed op dreef. In de B-groep haalde hij 3,5 pnt. Omdat hij sterke tegenstand had kwam zijn toernooiprestatierating op liefst 1957 pnt, bijna 200 punten hoger dan zijn bestaande rating.

Dick Dalmolen begon goed, liet daarna in twee partijen de winst glippen, speelde met enig geluk remise tegen Richard, maar bakte er in de laatste ronde helemaal niks van. Slechts 1,5 punt en dat betekende een ratingverlies van 70 pnt.
In de C-groep deed Ed Leuw het met 3 pnt. vrij goed. Geert Willems echter haalde maar 1 punt. In de 1e ronde won hij, vervolgens verloor hij vier op een rij. Gevolg: 250 ratingpunten in de min.