De spanning is er wel vanaf in de strijd om het kampioenschap. Alleen zware rampspoed kan Ger Battjes nog van de titel afhouden. Tegen de opportunistisch spelende Theo Wolthekker bouwde hij al snel een winnende stelling op, die hij op zeer nuchtere wijze verzilverde. Een stukoffer bracht Theo niet die aanval waarop hij had gehoopt en zich secuur verdedigend strafte Ger dit professioneel af. De achtervolgers konden zich dus geen remise laat staan verlies permitteren om nog enigszins in het spoor van de koploper te blijven. Maar hoe anders pakte het uit!

Menno Keizer zette de nummer 2 van de ranglijst, Ruurd Kunnen, met een obscuur openingsvariantje onder zware druk. Ruurd verdedigde zich iets te passief en dacht over sommige zetten erg lang na, maar kon zijn stelling repareren. Toen remise binnen handbereik leek, sloeg de schaakblindheid plotseling toe. Als door een wesp gestoken zag hij hoe Menno met zijn loper zijn dame van het bord sloeg en hij gaf de partij direct op. Het verging Lieuwe Boskma niet beter. Lieuwe bouwde met wit een betere positie op dan zijn opponent Tom Visser, de nummer 4 van het klassement. Maar dat had hem zoveel bedenktijd gekost, dat hij in een voor hem wat minder eindspel door zijn vlag ging. Tom staat nu tweede en Lieuwe is gezakt naar de zesde plaats.

Johan Zwanepol speelde tegen Jeppe Teensma een zeer sterke partij. Met de zwarte stukken kwam hij positioneel sterk te staan en sloot de partij af met een mooie combinatie. Een partij om trots op te zijn. Cees Hageman delfde het onderspit tegen Arnold Meijster die een openingsvoordeel rustig uitbouwde en het eindspel afsloot met twee onstuitbare vrijpionnen. Met een fraaie tiende plaats in het algemeen klassement is Arnold de best geklasseerde B-speler. Hij wordt op de voet gevolgd door Jan van Spijker. Henk Kouwenberg leek met de witte stukken tegen hem een veel belovende aanval te hebben, maar vroeg iets te veel van zijn stelling. Daar maakte van Jan handig gebruik van. De broederstrijd tussen Jan en Kees Duisterwinkel werd door Jan overtuigend gewonnen. De zwarte koning van Kees werd het hele schaakbord over gejaagd en vond nergens een veilige plek. Met deze uitslag bleef Jan met zijn 15e plaats de onbetwiste leider van de C-groep. Ale Bakker weerstond een aanval van Bob van Maanen en zoals vaker in het schaakspel werkte dit als een boomerang. Bob kreeg op zijn beurt een aanval over zich heen die wel doorsloeg. Ab Colly speelde met wit een sterke partij tegen Frans van Doorn. Frans verslikte zich in een positionele wending en kwam door een remiseaanbod van Ab met de schrik vrij. Arnout Wegerif en Derk Holman speelden een solide remise waar beide spelers tevreden over waren omdat er dit keer geen stukken werden weggegeven, zoals eerder in deze competitie.