Op vrijdagavond stapte ik op de fiets voor een uitwedstrijd. Dat zijn de meesten van onze club hoogstens gewend als er tegen Leek moet worden gespeeld maar in de klasse 2A van dit seizoen kan ik als Stadjer het maar liefst drie keer doen. Na het  Springend Paard, een jonge Groningse club die speelt in de Hunzeborgh, kan ik in het voorjaar ook nog op de fiets naar Sissa en Lewenborg. 

Wat kan ik van de wedstrijd zeggen? We zijn aan geen enkel bord ook maar een moment in de problemen geweest en tegen tien uur stond het al comfortabel 3-0 door Ale, Arend en Menno. En nadat ik en Olaus tegen half elf ook de winst naar ons toe getrokken hadden was het nog lang wachten op het laatste resultaat van Jeppe. En die liet zien hoe je in een pionneneindspel van 2 paarden tegen paard en loper een voorsprong van 4 tegen 3 pionnen in een winst omzet. 

Een dubbele hattrick van 6-0 brengt ons na 3 ronden met 1 verlies en 2 keer winst op een comfortabele tweede plaats van de ranglijst in poule 2A. Omdat we met een oneven aantal teams in 2A zitten, valt er telkens een team uit en voor Roden2 is dat in Januari zodat we pas weer in Februari onze positie kunnen verdedigen. 

Jan van Spijker