De strijd om het kampioenschap van Schaakclub Roden nadert een ongekend spannende apotheose. In de 26e ronde verloren de nummers een en twee van de ranglijst, Johan Zwanepol en Tom Visser, speelde nummer drie remise en wonnen de nummers vier en vijf. Per saldo veranderde de stand niet, maar de onderlinge verschillen zijn kleiner geworden.

Johan Zwanepol had het na een onnauwkeurige zet in het middenspel zwaar te verduren tegen een aanvallend spelende Dick Dalmolen. Uiteindelijk overzag hij een remisevariant en gaf op toen een pion van zijn tegenstander na een verrassend torenoffer kon promoveren. Ward Romeijenders, de nummer vier in de stand, had tegen Tom Visser zijn zaakjes goed voor elkaar. Tom werd al snel in de verdediging gedrongen en een goed berekende en uitgevoerde variant bracht Ward daarna de winst. Ward is in blakende vorm en een serieuze titelkandidaat. Nummer drie, Ger Battjes, kon zijn openingsvoordeel van één pion tegen een origineel spelende Theo Wolthekker niet uitbuiten. Theo koos met zwart voor een zeer avontuurlijke opening waarin hij echter voldoende compensatie wist te krijgen voor een geofferde pion. Remise dus.
Ruurd Kunnen profiteerde, na een niet optimaal gespeelde opening, vakkundig van enkele zwakke zetten van zijn tegenstander Frans van Doorn. Ale Bakker nam het met de witte stukken op tegen de kampioen van vorig jaar, Lieuwe Boskma. Lieuwe liet zien hoe je een overwicht geleidelijk kan uitbouwen tot winst.
Henk van Bemmel liep tegen een curieuze openingsvariant aan van de met zwart spelende Arnold Meister. Deze openingskenner bij uitstek offerde drie stukken voor, wat later bleek, een dubieuze mat aanval en dat was één stuk te veel. Henk wist de dames te ruilen en zijn materieel overwicht gaf al spoedig de doorslag.
Jeppe Teensma versloeg met zwart Kees Duisterwinkel en eveneens met de zwarte stukken verraste Ab Colley door te winnen van Henk Kouwenberg die de laatste tijd goed in vorm was. Arnout Wegerif speelde een goede aanvallende partij tegen Bob van Maanen en won met een leuke slot variant. Frits Bosman won op elegante wijze van Jannie Russchen.