"de Krant", dinsdag 5 april 2016

Terwijl het eerste team zijn uiterste best doet om degradatie van de promotieklasse naar de eerste klasse van de NOSBO-competitie te ontlopen, is het tweede team in de slag om promotie van de tweede naar de eerste klasse. Het zestal heeft een geweldig seizoen. Het stond bij het ingaan van de zesde ronde op de tweede plaats met evenveel wedstrijdpunten als koploper Lewenborg 2, maar met 2½ bordpunten minder. In de zesde ronde werd met 4-2 gewonnen van Leek 2. De punten werden gescoord door Jeppe Teensma, Olaus Diebrink, Bernard Bos en Theo Wolthekker. Jan van Spijker en Arend van der Burgh moesten hun koning omleggen. De druk ligt nu bij Lewenborg, dat moet winnen om weer gelijk te komen. De volgende ronde is tevens de laatste en dan zal de beslissing vallen.
Intern werd de show gestolen door Dick Dalmolen en Lieuwe Boskma. Dick stak al in de opening de lont in het kruitvat. Hij offerde een vol stuk in ruil voor een geweldige aanval. Volgens de talrijke toeschouwers misten beide spelers meermalen een winnende voortzetting, maar zoals altijd stonden ook hier de beste stuurlui aan de wal. In opperste tijdnood neutraliseerde Lieuwe alle matdreigingen en forceerde Dick remise door zetherhaling.
Bij dit spektakel staken de andere partijen mager af. Tom Visser en Ger Battjes speelden een rustige remise en Johan Zwanepol profiteerde van een off-day van Ruurd Kunnen. Door dit resultaat heeft Johan Tom op de ranglijst weer ingehaald. Ward Romeijnders won met een elegante slotcombinatie van Menno Keizer en is opgeklommen naar de vierde plaats.
Van belang voor de eerste plaats bij de C-spelers was de partij tussen Frans van Doorn en Jan Duisterwinkel. Deze partij eindigde in remise, waardoor Frans aan de leiding blijft. Cees Hageman kwam weer dichterbij door winst op Bob van Maanen. Arnout Wegerif boekte een verdienstelijke overwinning op Ab Colly.