Het was afgelopen maandag een recorddrukte. Niet eerder hebben er op een clubavond zoveel mensen in het Scheepstraschooltje zitten schaken. Behalve de 11e ronde van de interne clubcompetitie werden er acht partijen gespeeld tegen H.S.P. Veendam voor de NOSBO-competitie.

Ward Romeijnders en Menno Keizer speelden op verzoek van H.S.P.-Veendam 2 hun 4e ronde-partij voor Roden 1 vooruit. Ward speelde met wit een degelijke remise tegen Olaf Cliteur, maar Menno kon het niet bolwerken tegen Frits Wijbenga. Dat wordt volgende week dus nog een hele opgave voor het eerste. Roden 2 speelde thuis tegen H.S.P.-Veendam 4 en behaalde zijn tweede overwinning van het seizoen met de overtuigende score 4-2.

In de interne competitie probeerden sommigen het onderste uit de kan te halen, zelfs op momenten dat dat niet verstandig was. Met desastreuze gevolgen. De partij tussen Lieuwe Boskma met wit tegen Johan Zwanepol was een ware thriller. Lieuwe moest opboksen tegen een strategisch sterk spelende tegenstander en kwam in grote tijdnood. Dat was enige zetten later ook Johans lot. Gezien de zeer ingewikkelde stelling kon de partij nog alle kanten op. Een alles of niets poging van Lieuwe, toen hij nog 10 seconden bedenktijd over had, verzandde en de tijd besliste zijn lot. Johan staat nu stevig aan kop van de ranglijst. De partij tussen Ruurd Kunnen met wit tegen Henk van Bemmel kende voor de witspeler een zeer ongelukkige afloop namelijk een blunder in tijdnood waardoor een loper verloren ging. De top van het klassement is voor Ruurd nu ver weg.

Het duel tussen Cees Hageman en Kees Duisterwinkel eindigde na een tactische partij in het voordeel van Cees, die als 14e op de ranglijst de hoogst geklasseerde C-speler is.