Schaakclub Roden, sinds 1961, is een bloeiende vereniging van en voor schakers van alle leeftijden en gezindten. Maandag is onze clubavond. We spelen dan meestal onze onderlinge partijen in de Interne Competitie. Soms gaat het er wat sneller aan toe en spelen we rapid- of zelfs snelschaakpartijen. En geregeld krijgen we teams van andere verenigingen uit de Noordelijke Schaakbond op bezoek of spelen we een uitwedstrijd.

Kom gerust eens kijken. We spelen in Trefpunt Scheepstra, de mooi gerenoveerde Scheepstraschool in hartje Roden, aan de Brink. Het adres: Schoolstraat 1, Roden (zie kaart). De senioren spelen 's maandags van 19:30 tot 23:30. De jeugd is welkom van 18:30 tot 19:30. Er zijn enthousiaste jeugdleiders, die het eerste deel van de avond lesgeven aan de hand van het stappensysteem van Brunia-Van Wijgerden. Hierbij is leuk materiaal beschikbaar en er kunnen diploma's gehaald worden. Daarna wordt er natuurlijk echt gespeeld. Op alle niveaus kunnen nieuwe jeugdleden instromen. Contactpersoon van de schaakclub is onze secretaris Henk van Bemmel, tel. 0594-517680.

Algemene informatie voor leden en aspirant-leden is te vinden in dit document.

schaaktuin

(© Olaus Diebrink)